Főzőcske ízesen tálalva

Kedvemre van úgy sütni-főzni ahogyan itt olvasható. Hét határban is érezni illatát.

Joghurtos alkadi

 

 Ezt sikerült nagyon jól eltalálnom.

A kertben leszedtem egy teljesen érett hatalmas banánuborkát (ezentúl dinnyeuborkának nevezem). A héja nyomkodva már puha és sárga. Felvágva sárgadinnye illatú, a magrész (belseje, ezt kikapartam) is teljesen érett. A felét vettem, levágtam a héját.   A húsa jó puha, ezt apró kockákra daraboltam. Az íze is mint a sárgadinnyéé. Két szép piros, édes puha almát is felkockáztam a héja nélkül. 

- 3 nagy gerezd fokhagyma apróra vagdosva

- 1 csokor kapor

- 1 fél citrom leve

- 900 gramm natúr joghurt

- 1 evőkanál cukor

- őrölt bors

- 1 nagy csipet só

Mindezt jól összekevertem és hagytam állni 1-2 órát.

- holnap talán csöppentek hozzá kevés olíva olajat

Ez az, amire a népek szokása ilyesféléket mondani: „istenien finom”, „tök jó”, „ezt te csináltad?”, vagy hasonló elismerést zengeni mielőtt újra szednénk belőle.

 

Mézes alfadi

 

Akkor szedem csak le, amikor teljesen sárgára beérett. Találóbb dinnyeuborkának nevezni íze-illata szerint. Éretlenül uborka, éretten dinnye.

- két szép piros édeskés alma héj nélkül

- dinnyeuborka

- fahéj

- rácsugatott méz

- nagykanál

 

 

 

 








 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 5
Heti: 19
Havi: 101
Össz.: 9 530

Látogatottság növelés
Oldal: gyümölcsös
Főzőcske ízesen tálalva - © 2008 - 2024 - pocakos.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »