Joghurtos alkadi
Ezt sikerült nagyon jól eltalálnom.
A kertben leszedtem egy teljesen érett hatalmas banánuborkát (ezentúl dinnyeuborkának nevezem). A héja nyomkodva már puha és sárga. Felvágva sárgadinnye illatú, a magrész (belseje, ezt kikapartam) is teljesen érett. A felét vettem, levágtam a héját. A húsa jó puha, ezt apró kockákra daraboltam. Az íze is mint a sárgadinnyéé. Két szép piros, édes puha almát is felkockáztam a héja nélkül.
- 3 nagy gerezd fokhagyma apróra vagdosva
- 1 csokor kapor
- 1 fél citrom leve
- 900 gramm natúr joghurt
- 1 evőkanál cukor
- őrölt bors
- 1 nagy csipet só
Mindezt jól összekevertem és hagytam állni 1-2 órát.
- holnap talán csöppentek hozzá kevés olíva olajat
Ez az, amire a népek szokása ilyesféléket mondani: „istenien finom”, „tök jó”, „ezt te csináltad?”, vagy hasonló elismerést zengeni mielőtt újra szednénk belőle.
Mézes alfadi
Akkor szedem csak le, amikor teljesen sárgára beérett. Találóbb dinnyeuborkának nevezni íze-illata szerint. Éretlenül uborka, éretten dinnye.
- két szép piros édeskés alma héj nélkül
- dinnyeuborka
- fahéj
- rácsugatott méz
- nagykanál